Tampnet Carrier en AFIBER werken samen aan uitrol in media, broadcasting en gaming segment

Tampnet Carrier, een toonaangevende leverancier van connectiviteit met hoge capaciteit en lage latency in noord Europa, heeft vandaag een nieuw partnerschap aangekondigd met AFIBER, een in Nederland gevestigde connectiviteitsaanbieder. Beide partijen staan bekend om hun hoogwaardige en betrouwbare diensten, waardoor klanten op deze nieuwe routes blijven profiteren van eersteklas diensten met ongeëvenaarde uptime.

Amsterdam en Hilversum zijn belangrijke communicatie- en interconnectiehubs voor de Entertainment-, Media- en Uitzendindustrieën in Europa, waarvan velen gegevens verzenden naar belangrijke datacenters over de hele wereld. Met klanten zoals RTL, Talpa, Zayo, Liberty Global, Red Bee Media, OpenFiber, Intermax, Youfone, Mobilelinks en Fremantle Media is AFIBER de aangewezen netwerkaanbieder voor netwerkoplossingen met een grote vraag.

De klanten van AFIBER profiteren van directe toegang tot de uitgebreide en betrouwbare Noordzee- en Europese netwerken van Tampnet voor snelle, betrouwbare en schaalbare connectiviteit in heel Europa, het VK en de Scandinavische landen. AFIBER krijgt ook toegang tot de nieuwe NORFEST-route van Tampnet, met toegang tot de nieuwste koolstofneutrale datacenters langs de Noorse kust.

De samenwerking maakt uitbreiding in Noord-Europa mogelijk, waarbij wordt ingespeeld op de groeiende marktvraag naar uitzending, streaming media, AI en online gaming, aangedreven door een jaarlijkse groei. Door de uitgebreide Noordzee- en Europese netwerken van Tampnet te integreren met het robuuste Nederlandse optische netwerk van AFIBER, zorgt het partnerschap voor ongeëvenaarde service en uptime voor klanten met eisen aan lage latency en hoge beschikbaarheid via volledig redundante routes.

Tampnet heeft routes naar Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Londen, Amsterdam en Frankfurt. Met deze samenwerking zal het uitgebreide en diverse netwerk van AFIBER in deze regio tientallen datacenters toevoegen aan de dekking met grotere snelheid en schaalbaarheid bieden om te voldoen aan de groeiende vraag naar point-to-point-connectiviteit met de vspecifieke eisen voor media, broadcasting, streaming en CDN-toepassingen. Kijk voor meer informatio op tampnet.com

Cato Lammenes, Vice President van Tampnet Carrier: “Samenwerken met AFIBER is niet alleen een strategische zet; het is een stap naar het stellen van nieuwe normen in connectiviteitsoplossingen voor broadcasting en mediabedrijven in heel Europa. Onze samenwerking met AFIBER versterkt onze toewijding om uitzonderlijke connectiviteitsoplossingen te leveren. Samen zullen we oplossingen uitbouwen, downtime elimineren en klanten in staat stellen om te kunnen groeien.”

Dekking Tampnet Carrier in Europa
Tampnet Carrier

Deze samenwerking is een belangrijke stap naar een meer onderling verbonden Europa. Met deze samenwerking voegt Tampnet meer dan 25 datacenters toe in Nederland, zoals Iron Mountain, Equinix, InterXion/Digital Realty, NorthC Datacenters en Cellnex datacenters, waaronder Hilversum Media Gateway.

“We zijn enthousiast over de samenwerking met Tampnet om connectiviteitsoplossingen ook internationaal te kunnen bieden aan klanten. Onze gedeelde visie op naadloze, redundante connectiviteit sluit perfect aan bij de evoluerende behoeften van de industrie, vooral in een tijdperk waarin de consumptie van digitale content hard groeit. Dit partnerschap zorgt ervoor dat onze klanten niet alleen betrouwbare en schaalbare connectiviteit ervaren, maar ook profiteren van onze gezamenlijke toewijding om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in digitale telecommunicatie.” zegt Jochem de Gruyter, CEO van AFIBER.

Tampnet Carrier is een dochteronderneming van Tampnet, de grootste offshore netwerkaanbieder, en is verantwoordelijk voor meer dan 30% van het dataverkeer naar de Scandinavische landen. Sinds 2001 actief, heeft Tampnet zijn hoofdkantoor in Stavanger, Noorwegen. De oplossingen van Tampnet Carrier worden geleverd op basis van de fundamentele principes van het bedrijf: beschikbaarheid, kwaliteit en beveiliging. De unieke netwerkroutes van Tampnet Carrier doorkruisen 8 landen, verbinden meer dan 40 datacenters in Europa en de Verenigde Staten.

Meer informatie over deze samenwerking of interesse in het combineren van Tampnet en AFIBER dekking en services? Neem contact op met Olivier ten Wolde of bel 020 225 002.

Over Afiber
Afiber is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

Afiber biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.