Netwerk Consultancy en Maatwerk

Voor specifieke klantoplossingen is AFIBER een persoonlijke en betrouwbare partner. Ons team zorgt voor een passende invulling conform uw netwerkspecificaties.

Bedrijven met hoge eisen op het gebied van prestaties (latency, jitter en bitrate), beveiliging en beschikbaarheid kunnen bij ons terecht. AFIBER vertaalt uw wensen in een netwerkontwerp en verbindt zich aan de afgesproken specificaties middels een SLA.

Onze specialisten ondersteunen uw team graag met het ontwerpen en realiseren van netwerken op basis van uw specifieke wensen.

Geïnteresseerd in meer informatie over netwerkontwerp, glasvezelverbindingen, optisch design en gegarandeerde specificaties? Neem contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net, dennis.de.vries@afiber.net of bel onze netwerkexperts op 020-225 0025.

DSC 6836
Voor specifieke klantoplossingen is AFIBER een persoonlijke en betrouwbare partner. Ons team zorgt voor een passende invulling conform uw netwerkspecificaties.
Thomas Visscher
Chief Commercial Officer - AFIBER

Waarom is AFIBER de ideale partner voor maatwerkoplossingen?

Bij AFIBER werken uitsluitend hoogopgeleide medewerkers met jarenlange ervaring op het gebied van connectiviteit en netwerkoplossingen voor bedrijven. Stuk voor stuk zijn het mensen met veel praktijkervaring die de afgelopen jaren hun sporen hebben verdiend bij de bekende telecom- en internetproviders.

AFIBER is veel meer dan een leverancier van glasvezelverbindingen. Door kennis en ervaring op het gebied van ontwerpen, bouwen en beheren is AFIBER in staat om de beste verbindingen met een hoge betrouwbaarheid te bieden.

AFIBER biedt klanten een dekking in geheel Nederland. Ons eigen glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse landelijke glasvezelnetwerken. Daarmee zijn wij in staat om hoogwaardige verbindingen te leveren over meerdere carriers. Vanuit diverse locaties kunnen ook internationale verbindingen worden gekoppelt. Naast de landelijke dekking levert AFIBER op verzoek ook verbindingen binnen en buiten Europa.

Bij AFIBER krijgt u een eigen klantteam die u ondersteunt bij uitdagingen op het gebied van connectiviteit en netwerken. Als u belt met een vraag of probleem, krijgt u een deskundige medewerker aan de telefoon.

Na het plaatsen van een bestelling zal AFIBER u op de hoogte houden van de status van uw bestelling. De implementatiespecialisten bespreken de looptijden en mogelijke vertragingen die kunnen ontstaan. Zo bent u altijd op de hoogte. Wel zo duidelijk en fijn voor uw planning en verwachting.

AFIBER beschikt over een eigen glasvezel transportnetwerk dat op de grootste interconnectiepunten koppelingen met andere netwerken tot stand kan brengen. Via deze koppelingen kan AFIBER in alle regio’s in Nederland en een groot aantal data centers en locaties binnen en buiten Nederland een betrouwbare verbinding leveren. Directe optische verbindingen naar ICT-, netwerkdienstverleners, en cloud-aanbieders zijn daarmee ook eenvoudig te realiseren.

AFIBER is transparant over de techniek achter de oplossingen, zoals routes, knooppunten en apparatuur. We houden u op de hoogte van alle fases in het opleveringsproces.

AFIBER opereert zelfstandig en maakt geen onderdeel uit van een grotere internationale organisatie. Dat zorgt ervoor dat klanten een onafhankelijk en objectief advies krijgen. Dit garandeert een netwerkdesign dat geheel voldoet aan uw bedrijfseisen.

AFIBER monitort en beheert uw verbindingen 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wij hebben volledige controle over de verbindingen door toegang tot alle netwerkonderdelen van zowel ons eigen netwerk als partnernetwerken om de beste SLA te garanderen.

AFIBER biedt een Service Level Agreement (SLA) die aan de hoogste eisen voldoet. De reden dat veel gerenommeerde organisaties voor AFIBER als connectiviteitspartner kiezen.

AFIBER opereert volledig onafhankelijk en is niet gebonden aan een specifieke cloudaanbieder, provider of ICT-dienstverlener. AFIBER stelt u in staat om netwerk en dienstverlening te scheiden zodat u de beste verbinding heeft met vrijheid en flexibiliteit van ICT dienstverleners te kiezen.

"Switch Datacenters is een toonaangevende aanbieder van netwerkneutrale datacentra in de regio Amsterdam. We bieden een compleet dienstenportfolio gericht op ISP's, systeemintegratoren en grote cloudomgevingen. AFIBER heeft met ons diverse projecten uitgevoerd voor nationale en internationale klanten met een sterke focus op kwaliteit, concurrerende kostenstructuur en een persoonlijke benadering."
Business development manager
Switch Datacenters

Meer weten?

Onze experts staan klaar om te bespreken welke oplossing het beste bij uw bedrijf past.

Onze netwerkdiensten

AFIBER levert betrouwbare connectiviteit met hoge capaciteit voor bedrijfskritische toepassingen.