AFIBER levert netwerk aan OpenFiber

Internetprovider OpenFiber werd opgericht in 2012. Deze provider met haar roots in Delft richt zich met name op het realiseren en onderhouden van Internetverbindingen op basis van glasvezel naar studentenhuizen en het aanbieden van Gigabit Internet.

“Grote partijen als KPN lieten de stad min of meer links liggen bij het uitrollen van glasvezel. Daar zijn wij dankbaar op ingesprongen”, zegt directeur Kasper Schoonman “De keuze om met ons netwerk in studentenstad Delft te beginnen, was simpel. Iedereen bij OpenFiber heeft namelijk iets met Delft: geboren, of gestudeerd.”

Inmiddels heeft OpenFiber duizenden huishoudens en studentenwoningen aangesloten in de randstad, waaronder in Delft, Rijswijk, Den Haag en Utrecht.

“De groei van ons netwerk vindt onder meer plaats rondom bestaande bouw, waar wij ons dan voornamelijk richten op nieuwe, aansluitende hoogbouw. Zo kunnen we gemakkelijk alle woningen voorzien van een internetaansluiting.”

Wie dat wil, kan bij OpenFiber overigens ook televisie en vaste telefonie afnemen. OpenFiber onderscheidt zich van de traditionele kabelaars en telecomproviders met een combinatie van scherpe (aansluit)tarieven en hoge snelheden.

“We richten ons vooral op de grotere hoogbouwcomplexen, zeg honderd woningen of meer. Per woning zijn de aansluitkosten dan aanzienlijk geringer dan wanneer we bijvoorbeeld een boerderij ergens in een buitengebied zouden moeten aansluiten. Wij gebruiken heel efficiënt het glasvezelnetwerk van AFIBER om in de Randstad snelle verbindingen te realiseren tussen de gebouwen, datacenters en het internet.” aldus Kasper Schoonman.

Hans Postmus, Account Director AFIBER:

“Wij zijn erg blij met de samenwerking die we hebben met OpenFiber. Snel en betrouwbaar internet is immers onmisbaar in deze tijd, zeker voor onze studenten. College (onderwijs) op afstand is in de huidige tijd niet meer weg te denken. Deskresearch, het opzoeken van achtergrondinformatie in online wetenschappelijke bronnen, downloaden, uploaden en natuurlijk googelen, alles gaat over het Internet. Ook het inleveren van verslagen door de studenten vanuit het studentenhuis naar de Universiteit gaat tegenwoordig vaak volledig digitaal waarbij videobewerking en (grafische) bestanden veel bandbreedte vereisen. Om OpenFiber optimaal te ondersteunen levert AFIBER in de Randstad de primaire verbindingen over haar glasvezelnetwerk. Op het moment dat voormalige bedrijfspanden geschikt worden gemaakt voor studentenwoningen kijken wij samen met OpenFiber naar de haalbaarheid om glasvezelverbinding te leveren en op welke termijn.”

Voor meer informatie over de mogelijkheden van samenwerking met AFIBER of voor een nadere uitleg van onze dienstverlening kunt u contact opnemen met onze adviseurs Olivier ten Wolde (olivier.ten.wolde@afiber.net), telefoon +31 (0) 20225 0025.

 

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.