Freedom Internet krijgt alle vrijheid voor groei

Freedom Internet is sinds 2020 de onafhankelijke internetprovider in Nederland. Freedom levert internet, telefonie, televisie en hostingdiensten voor particulieren en bedrijven. Door snelle groei van klanten heeft AFIBER een glasvezelnetwerk ontworpen en opgeleverd waarmee de systemen van Freedom Internet worden verbonden tussen drie belangrijke netwerk knooppunten.

AFIBER heeft met haar hoogwaardige glasvezelnetwerk een oost- en west-route opgeleverd waarmee redundante verbindingen tussen locaties en datacenters in Amsterdam zijn gerealiseerd. Het internetverkeer en de systemen van Freedom hebben hierdoor een hoge capaciteit en beschikbaarheid. Daarnaast stelt deze configuratie Freedom in staat om zelfstandig capaciteit te beheren en uit te breiden bij verdere groei in klanten en dataverkeer.

Anco Scholte ter Horst, Algemeen Directeur Freedom Internet
Freedom gaat door het vuur voor een veilig en vrij internet, zodat iedereen vrij kan communiceren. En toegankelijk voor iedereen en in principe zonder beperking door overheid, bedrijf, computersysteem of mens. Bij Freedom werken bevlogen, betrouwbare en deskundige mensen met een hart voor een beter internet. Voor een beter internet heb je ook degelijke netwerkverbindingen nodig. Om onze systemen redundant te verbinden hebben we gekozen voor een glasvezelring van AFIBER omdat zij niet alleen hoogwaardige netwerkverbindingen leveren, maar ook omdat zij staan voor een veilig, vrij en open internet. Een hele prettige partner om mee samen te werken!”

Freedom is ooit ontstaan uit onvrede over plannen om te stoppen met XS4ALL en in snel tempo verovert Freedom Internet een plekje in diverse top-10-lijstjes. Vorig jaar werden ze eerste in de test van de ‘Beste alles-in-1 provider’ van de Consumentenbond. Freedom heeft ‘meekijkvrije’ internettoegang met bescherming van privacy van de gebruiker hoog in het vaandel staan. De provider verkoopt geen data aan derde partijen om het e-mail- of internetgedrag van gebruikers in kaart te brengen voor profiling, marketing of advertising.

Freedom focust zich op zowel op technische gebruikers, die net wat meer kennis hebben en specifieke eisen hebben voor verbinding en klanten die privacy hoog in het vaandel hebben en bewust zijn van data en bescherming ervan. Daarnaast heeft Freedom veel klanten die gewoon een direct en goed antwoord willen krijgen bij support- en technische vragen.

Freedom is eigendom van Stichting Appeltaart, een stichting die als doel heeft om Freedom op de juiste koers te houden rondom vrijheid, privacy en kwaliteit. Dat moet onder meer blijken uit minimaal loggen en bewaren van data, gebruik van encryptie en vpn’s. Kijk voor meer informatie over de diensten en mogelijkheden van Freedom Internet op freedom.nl

Freedom Internet

Geïnteresseerd in meer informatie over glasvezelverbindingen voor kantoor of datacenter toepassingen met hoge bandbreedte, gegarandeerde specificaties en flexibele looptijden? Neem contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net of bel onze netwerkexperts op 020-225 0025.

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.