Transport van parlementaire media voor Red Bee Media

AFIBER heeft, in opdracht van Red Bee Media, het “logement van Amsterdam” aan het Plein in Den Haag aangesloten op haar glasvezelnetwerk om audio en video te transporteren van Den Haag naar omroepen en mediabedrijven op Mediapark Hilversum.

AFIBER verzorgt het transport van parlementaire media streams vanuit Den Haag

Deze audio en video streams worden in parlementair Den Haag opgenomen o.a. tijdens interviews van Kamerleden, politieke debatten en plenaire vergaderingen, en in het mediaknooppunt aan het Plein verzameld.

Vanuit deze locatie transporteert AFIBER de mediastreams over haar glasvezelnetwerk naar Cellnex Media Gateway in Hilversum zodat deze content de volgende stappen in de mediaproductie kan ondergaan zoals toevoeging van commentaar en studiobeeld en -geluid. Als de productie voltooid is wordt deze gedistribueerd naar radio, tv en Internet.

rutte 1

Red Bee Media heeft AFIBER benaderd om deze verbindingen te ontwerpen, op te leveren en te beheren. Het gaat om managed wavelength verbindingen – razendsnel, beveiligd en met een zeer hoge capaciteit en betrouwbaarheid die voortdurend worden bewaakt door AFIBER’s monitoring-systemen.

Red Bee Media is een toonaangevend bedrijf voor beheerde mediadiensten met 2.300 media-experts in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Elke dag ontdekken, genieten en gebruiken miljoenen mensen over de hele wereld audio en video-content die is voorbereid, beheerd, uitgezonden, gestreamd en gedistribueerd via Red Bee Media. Kijk voor meer informatie op redbeemedia.com.

Marcel Honders, Team Manager Technical Support bij Red Bee Media: “De samenwerking met AFIBER heb ik als zeer prettig ervaren! Tijdens de schouwing op locatie leerde ik de mensen van AFIBER kennen als een team met professioneel enthousiasme voor business. Storingsvrij mediatransport is cruciaal voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Verstoringen van de dienst kunnen grote impact hebben op onze klanten, waaronder radio/tv zenders, en hun kijkers en luisteraars. Je kunt je daarom wel voorstellen dat storingen bij ons engineering team voor de nodige stress zouden zorgen. De verbinding van AFIBER werkt echter al sinds de oplevering zonder onderbrekingen en variaties in doorvoersnelheid of vertraging, ook tijdens volle belasting. Dat is precies wat we nodig hebben.”

Uiteraard is Prinsjesdag het hoogtepunt van het jaar. Op de derde dinsdag van september volgen traditiegetrouw miljoenen kijkers de Troonrede en de overhandiging van de Miljoenennota en de Rijksbegroting.

AFIBER verzorgt het transport van parlementaire media streams vanuit Den Haag

Afgelopen Prinsjesdag was de verbinding reeds in gebruik en heeft zonder enige problemen als betrouwbare snelweg gediend voor het mediaverkeer naar Hilversum.

Thomas Visscher, Commercieel Directeur bij AFIBER: “Dit was voor AFIBER natuurlijk een erg inspirerende opdracht! Het is prachtig als je als jong bedrijf je bijdrage mag leveren aan de essentiële functie die de nieuwsmedia vervullen in onze samenleving. Het Red Bee Media team had al vroeg het volste vertrouwen in onze expertise en daarvoor ben ik hen zeer erkentelijk.”

Bent u geïnteresseerd in glasvezelverbindingen voor redundante toepassingen, hoge bandbreedte of low latency distributie van audio en video? Neem dan contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.

AFIBER levert Red Bee Media transport van parlementaire media