NorthC Datacenters versterkt samenwerking met AFIBER

NorthC heeft haar partnership met AFIBER deze zomer verder verstevigd. Zo is het nu mogelijk om via NorthC dark fiber verbindingen tussen datacenters af te nemen bij AFIBER. Ook WDM/Wave en Carrier Ethernet verbindingen worden door AFIBER via NorthC aangeboden.

NorthC Datacenters levert co-location producten in datacenters in heel Nederland. Om het voor klanten eenvoudig te maken, is NorthC ook reseller van enkele veel gevraagde connectivityproducten van AFIBER. Deze producten en diensten zijn dan direct bij NorthC bestellen tegen een marktconforme prijs. Klanten hoeven hierdoor geen extra contract te tekenen, krijgen één factuur en hebben één contactpersoon.

“AFIBER past perfect in ons Resell-portfolio”, meldt Wim van Golstein Brouwers verantwoordelijk voor Sales Operations binnen NorthC. “Het bedrijf heeft een goede footprint van datacenters in West-Nederland waar ook NorthC actief is en hun goede ondersteuning en eenvoudige processen dragen bij aan het feit dat wij graag deze producten aanbieden aan onze klanten.”

“NorthC is al jarenlang een belangrijke partner waar ons glasvezelnetwerk en optische netwerkapparatuur samenkomen om klantdata te transporteren”, vult Jochem De Gruyter CEO bij AFIBER aan. “Onze focus ligt daarbij op nationale en internationale klanten waar grote hoeveelheden data real-time en 24×7 beschikbaar moeten zijn. De juiste combinatie van Cloud, Colocatie en Connectiviteit is essentieel voor het optimaal inrichten van data-gedreven bedrijfsprocessen. Het ontzorgen van klanten met de beste kwaliteit en oplossingen heeft bij NorthC en AFIBER de hoogste prioriteit, ik ben dan ook zeer verheugd met het versterken van de samenwerking.”

AFIBER beschikt over een eigen glasvezel transportnetwerk dat op de grootste interconnectiepunten koppelingen met andere netwerken tot stand kan brengen.  Via deze koppelingen kan AFIBER in alle regio’s in Nederland en een groot aantal data centers en locaties binnen en buiten Nederland een betrouwbare verbinding leveren. Directe optische verbindingen naar ICT-, netwerkdienstverleners, en cloud-aanbieders zijn daarmee ook eenvoudig te realiseren. Ons team monitort en beheert uw verbindingen 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Geïnteresseerd in meer informatie over glasvezelverbindingen tussen NorthC Datacenters met hoge bandbreedte en gegarandeerde specificaties? Neem contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net of dennis.de.vries@afiber.net

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.