Low latency data transport Haarlem-Rotterdam: 0,8ms

Regelmatig krijgt ons team de vraag hoe snel wij een data pakket van A naar B transporteren. Dit wordt reactietijd of ‘latency’ genoemd en hoe lager deze reactietijd, hoe beter (en sneller), hieronder enkele voorbeelden van de maximale latency op diverse hoofdroutes:

• Amsterdam-Haarlem → 0,2ms
• Amsterdam-Hilversum → 0,3ms
• Haarlem-Den Haag → 0,4ms
• Haarlem-Rotterdam → 0,8ms
• Utrecht-Amsterdam → 0,3ms

Weinig vertraging in de netwerkverbinding is altijd een belangrijke overweging geweest in de opbouw van ons netwerk. Recente veranderingen in toepassingen bij klanten de afgelopen 5 jaar hebben naast bandbreedte ook vooral lage latentie op de voorgrond gebracht die samen de uiteindelijke snelheid en applicatieperformance bepalen.

Latency in netwerken wordt veroorzaakt door drie hoofdcomponenten: (1) de vezel zelf, (2) optische componenten voor het belichten van glasvezel en (3) opto-elektrische componenten zoals netwerkswitches.

AFIBER levert 1-100Gbps xWDM verbindingen met de beste eigenschappen op het gebied van hoge bandbreedte met lage latency in de markt, onze belangrijkste knooppunten en routes hebben we hieronder en interactief beschikbaar gesteld.

Meer informatie over enkelvoudige of redundante 1-100Gbps verbindingen tussen steden, datacenters en kantoorlocaties met lage latency ook bij volledige belasting? Neem contact op met olivier.ten.wolde@afiber.net

 

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.