Youfone kiest voor AFIBER

In nauwe samenwerking met Youfone heeft AFIBER hoogwaardige connectiviteit geleverd tussen het Youfone-netwerk en het contentdistributienetwerk. Hierdoor kan Youfone betrouwbare televisie- en streamingdiensten van hoge kwaliteit leveren.

Youfone is een Nederlandse onafhankelijke telecomprovider, opgericht in 2008 door Valentijn Rensing in Rotterdam.

Youfone biedt slimme, innovatieve producten en diensten tegen een concurrerende prijs. Youfone heeft televisiebundels van hoge kwaliteit gelanceerd met lokaal en internationaal nieuws, sport en entertainment voor hun tv-abonnementsservice. Youfone is ook toegetreden tot de alles-in-1-markt (tv, internet en telefoondiensten) met als doel uiteindelijk het quad play-spel te spelen (alleen sim + alles-in-1).

Meer informatie over de diensten en het bedrijf van Youfone vindt u op Youfone.nl.

Netwerkspecialist AFIBER heeft hoogwaardige connectiviteit geleverd tussen Youfone en Red Bee Media, een toonaangevende wereldwijde leverancier van uitzend- en mediadiensten. Dankzij de connectiviteit kan Youfone zijn gebruikers betrouwbare televisie- en streamingdiensten van hoge kwaliteit bieden.

Frank van der Klaauw – Technisch Manager TV bij Youfone
“Het netwerk van Youfone is geoptimaliseerd voor de distributie van media- en telecomdiensten voor consumenten, waardoor televisie, internet, telefoon en streamingdiensten 24×7 beschikbaar zijn voor haar brede klantenkring. Om onze tv-diensten aan consumenten te leveren, gebruiken we AFIBER om ons netwerk te ondersteunen en connectiviteit te bieden tussen onze datacenters en onze partner Red Bee Media. Ik waardeer de betrokkenheid van AFIBER bij de ontwerp- en opleveringsfase en wil hen bedanken voor hun bijdrage aan het verbeteren van onze televisiediensten. “

Thomas Visscher – Commercieel Directeur bij AFIBER
“We hebben met veel plezier samengewerkt met Frank en zijn team. We zijn verheugd dat we hebben kunnen bijdragen aan het Youfone-initiatief om zijn diensten uit te breiden met tv-diensten van hoge kwaliteit. Ik kijk uit naar ons volgende project! ”

AFIBER levert bedrijfskritische connectiviteit voor mediabedrijven en omroeppartners. We hebben de expertise om optische netwerken te leveren om studio’s, live-uitzendlocaties en productiefaciliteiten te verbinden met private en hybride cloud AV-infrastructuur. Dit stelt onze klanten in staat om het meeste uit de nieuwste technologie en workflows in de media-industrie te halen. Onze oplossingen voor mediaconnectiviteit omvatten:

  • Landelijke glasvezelconnectiviteit tussen live studio’s, productielocaties en datacenters
  • Hoogste normen voor HD-SDI 4K / 8K-videotransport dat fly-by-wire-configuraties mogelijk maakt
    Integratie en play-out tussen alle belangrijke media- en distributie-peering-hubs
  • Prestaties met lage latentie voor live AV / IT-, OTT-, video-, audio- en streamingtoepassingen
  • Versnelde levering van inhoud en realtime integratie met productiepartners

 

Wij helpen omroep-, telecom- en mediaorganisaties met dark fiber, wavelength en 1-100 Gbps EthernetWAVE door heel Nederland.

Neem vandaag nog contact op met onze oplossingsingenieurs om vereisten en beschikbare configuraties te bespreken,  +31 (0) 202250025 of sales@afiber.net