AFIBER breidt uit naar datacenter NorthC Rotterdam Zestienhoven

AFIBER, een leverancier van hoogwaardige connectiviteit, kondigt vandaag met trots aan dat dat haar netwerk is uitgebreid met het ultramoderne datacenter NorthC Rotterdam Zestienhoven.

Dagelijks lezen we over het belang van data voor bedrijven en (semi-)publieke organisaties en hoe ze een digitale transformatie zullen gaan doormaken om relevant te blijven.

In hun digitale transformatie vertrouwen bedrijven en organisaties op datacenters als veilige plek voor het huizen van hun IT-infrastructuur en het verbinden van die infrastructuur met een ecosysteem van aanbieders van netwerk- en IT-diensten. Denk hierbij aan aanbieders van clouddiensten, gespecialiseerde AI-toepassingen, en hoogwaardige Internetconnectiviteit die bedrijven gebruiken om o.a. geavanceerde onlinediensten te kunnen leveren zoals bankieren, online winkelen, social media en games.

Voorheen waren de opties beperkt in de keuze voor een modern datacenter in de regio Rotterdam vergeleken met andere economische hotspots in Europa. Met de recente uitbreidingen van het datacenter is NorthC Rotterdam Zestienhoven een aantrekkelijke locatie geworden.

AFIBER voegt nu hoogwaardige connectiviteit toe aan het ecosysteem van dienstenaanbieders in NorthC Rotterdam Zestienhoven.

 

Hiermee hebben bedrijven en organisaties in AFIBER de ideale partner om betrouwbare en besloten glasvezelverbindingen van hoge capaciteit naar hun productielocatie, kantoor of 2e datacenter te realiseren, of op een veilige en betrouwbare manier te verbinden naar IT-partners en dienstverleners in andere datacenters.

Tegelijkertijd maken AFIBER en NorthC alle randvoorwaarden compleet voor een verdere groei van het ecosysteem van netwerk- en IT-dienstverleners in het nieuw aangesloten datacenter zelf en daarmee een verdere ontwikkeling van NorthC Rotterdam Zestienhoven als regionale IT-hotspot.

Thomas Visscher, commercieel directeur bij AFIBER
“De samenwerking met het team van NorthC stamt af van het begin van AFIBER. We vinden elkaar in onze gezamenlijke focus op het bouwen van de beste oplossing voor onze klanten. Het grotere doel is om de digitale transformatie van onze klanten te versnellen, hun samenwerking met digitale partners makkelijk te maken en uiteindelijk hun IT een stuwende factor te laten zijn voor nieuwe groeikansen in Rotterdam en daarbuiten”.

Wil je meer weten over NorthC Zestienhoven en hoe AFIBER de connectiviteit naar dit datacenter kan verzorgen? Neem contact op met Olivier ten Wolde via olivier.ten.wolde@afiber.net.

Over AFIBER
AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezelconnectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met het leveren en beheren van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten glasvezeldekking in een groot deel van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor kunnen wij voor onze klanten een onafhankelijke keuze maken voor de juiste connectiviteit voor uw bedrijfsnetwerk op maat.