Simon Vye nieuwe Non-Executive Director bij AFIBER

AFIBER kondigt aan dat Simon Vye heeft besloten zich bij AFIBER aan te sluiten als Non Executive Director. Simon brengt een schat aan ervaring en leiderschap met zich mee en is betrokken bij de uitbreiding van netwerk acquisitieprojecten en ondersteuning van ons business development team.

Simon heeft meer dan drie decennia ervaring in de telecommunicatie-, media- en technologiesector en heeft een uitstekende staat van dienst op het gebied van verkoop, marketing en algemeen management. De benoeming komt op een cruciaal moment voor AFIBER, aangezien het uitrollen van glasvezel projecten en het aansluiten van nieuwe klanten in een stroomversnelling is gekomen.

Simon Vye – Non Executive Director
“Ik ben verheugd een van de meest gewaardeerde en snelstgroeiende uitdagers in het Nederlandse telecomlandschap te mogen assisteren bij het voortzetten van hun indrukwekkende expansie. Er zijn enorme kansen in de enterprise-, datacenter-, managed services en vastgoedsector die de groei en het opwaartse traject van AFIBER zullen versnellen. AFIBER heeft de industrie op scherp gezet met zijn ambitieuze strategie voor eigen aanleg met integratie van glasvezelnetwerken zoals Verizon, Relined en Colt, waardoor onderscheidende netwerkroutes en hoogwaardige diensten tegen scherpe prijzen worden aangeboden, evenals een fundamentele keuze voor de open netwerkinfrastructuur die  beschikbaar is voor onze klanten en partners.

Ik ben een groot fan van de klantgerichte aanpak, ondersteund door een ervaren en toegewijd team en versterkt met indrukwekkende procesautomatisering en door AFIBER ontwikkelde softwaresystemen. Met een strategie om het Nederlandse telecomlandschap te transformeren door te investeren in glasvezelnetwerken en klanten te bedienen met wrijvingsloze touchpoints en de beste gebruikerservaring.”

Sinds april vorig jaar leidde Simon de commerciële, zakelijke ontwikkeling en klantsuccesstrategieën van Globalinternet, een wereldwijde leverancier van beheerde internettoegangsdiensten die in november 2020 door Expereo werd overgenomen. Voordat hij bij Globalinternet kwam, was Simon de Chief Executive Officer van IX Reach Ltd, waar hij het bedrijf hielp bij het realiseren van een succesvolle exit van aandeelhouders door de verkoop aan BSO Networks in 2019. Hij was ook zeven jaar hoofd verkoop bij Telia Carrier en Chief Executive Officer voor Telstra Global (EMEA). Simon heeft eerder senior commerciële managementfuncties bekleed bij AT&T, Colt, Liberty Global en Sprint. Hij studeerde af aan het Bournemouth & Poole College of Further Education.

Jochem de Gruyter – CEO
Ik ontmoette Simon jaren geleden tijdens de International Telecoms Week in Chicago, waar we onze ervaring en visie op de industrie en de bijbehorende kansen hebben besproken. Vandaag ben ik verheugd om aan te kondigen dat Simon heeft besloten zich bij ons team aan te sluiten en mee te bouwen aan het meest toonaangevende bedrijf met de beste services en klantervaring. Op ons pad naar verdere groei zullen we ons concentreren op aanleg en strategische acquisities van glasvezelnetwerken en het onboarden van nationale en internationale wholesale partners en klanten in onze belangrijkste segmenten. De komende jaren zal voor elk bedrijf, van enterprise tot in het kleinste MKB, het belang van de nieuwste generatie low latency netwerken steeds groter worden om te profiteren van  glasvezel gebaseerde bedrijfsnetwerken die kritische bedrijfsprocessen ondersteunen.”

Simon is bereikbaar via simon.vye@afiber.net of neem voor meer informatie over onze oplossingen of diensten contact op met onze specialisten Olivier ten Wolde (olivier.ten.wolde@afiber.net) of Hans Postmus (hans.postmus@afiber.net), telefoon +31 (0) 20225 0025.


Over AFIBER

AFIBER is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

AFIBER biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.