ERA-IX kiest AFIBER voor netwerkuitbreiding en realiseert baanbrekende groei

ERA-IX, een toonaangevende speler in Internet Exchange-diensten in Amsterdam, heeft de volgende stap gezet in hun indrukwekkende groeitraject. Afiber, bekend om zijn hoogwaardige glasvezelnetwerken en flexibele oplossingen, heeft onlangs glasvezelconnectiviteit geleverd tussen NIKHEF en Equinix AM7 om de capaciteit en redundantie van ERA-IX te vergroten.

ERA-IX, een initiatief van Hybula B.V. en Eranium B.V, staat bekend als een van de snelst groeiende internet exchanges ter wereld en verwerkt inmiddels meer dan 1 Tbit/s aan verkeer. Deze nieuwe verbinding met AFIBER onderstreept hun toewijding aan het bieden van de best mogelijke dienstverlening aan hun groeiende klantenbestand.

Het ERA-IX-platform biedt leden de mogelijkheid om verbinding te maken via cross-connects in de operationele faciliteiten, die fysiek zijn verbonden met hun robuuste backbone. Dit garandeert de meest betrouwbare peering-ervaring en stelt klanten in staat om naadloos en efficiënt gegevens uit te wisselen.

Enkele van de onderscheidende kenmerken van ERA-IX zijn onder andere:

  • AS2AS-statistieken: In het klantenportaal kunnen leden precies zien met welke andere netwerken ze het meeste verkeer uitwisselen via het ERA-IX-platform. AS2AS-bestemmingen bieden inzicht in specifiek verkeer op ASN-niveau.
  • ARP-onderdrukking: ERA-IX heeft geavanceerde ARP-onderdrukking geïmplementeerd om broadcast-vervuiling tot een minimum te beperken.
  • Spoofing Incidenten: Het platform biedt opt-in functionaliteit om netwerkoperators te ondersteunen bij het voorkomen van gespoofde IP-pakketten op internet. Het systeem detecteert ongewenste pakketten die het internet doorkruisen en informeert netwerkoperators proactief.

 

Met zeer competitieve en betrouwbare exchange-poorten biedt ERA-IX ongeëvenaarde waarde met een prijs van slechts € 0,0075 per Mbps. Bovendien blinkt ERA-IX uit in efficiënt energiegebruik, met een totaal verbruik van minder dan 1000 watt, waardoor hun milieu-impact tot een minimum wordt beperkt.

Meer informatie over ERA-IX en hun diensten is te vinden op https://www.era-ix.com.

Tamer, verantwoordelijk voor infrastructuur bij Eranium, deelde zijn enthousiasme over deze samenwerking: “We zijn blij met onze uitbreiding naar Equinix-datacenters in de regio Amsterdam. Dit is een cruciale stap in onze strategie om connectiviteit te bieden aan de meest geconcentreerde en verbonden datacenters in Amsterdam, zodat onze leden naadloos verkeer kunnen uitwisselen via ons platform. Afiber heeft ons team vol vertrouwen ondersteund door glasvezelconnectiviteit te leveren van NIKHEF naar Equinix AM7. Met een oplevering van enkele dagen en korte routes, ben ik zeer tevreden over de dienstverlening van het Afiber-team. Als we verdere uitbreiding plannen, zou ik Afiber graag opnieuw aanbevelen!”

Het optische netwerk van Afiber biedt uitgebreide glasvezel- en xWDM-dekking in een groot deel van Nederland, met directe toegang tot belangrijke datacenters en verschillende regionale en nationale glasvezelnetwerken. Deze samenwerking met ERA-IX onderstreept de flexibiliteit, kwaliteit en snelheid waarvoor AFIBER bekend staat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Olivier ten Wolde via sales@afiber.net of bel +31(0)20 225 0025.

Over Afiber
Afiber is een onafhankelijke aanbieder van glasvezel connectiviteit voor zakelijke klanten en dienstverleners. Wij helpen organisaties met oplevering en beheer van hoogwaardige netwerken tussen vestigingen, datacenters, Cloud providers, en aanbieders van netwerk- en IT-diensten.

Afiber biedt zakelijke klanten een glasvezeldekking in een groot gedeelte van Nederland. Dit glasvezelnetwerk is aangesloten op de belangrijkste datacenters en diverse regionale en landelijke glasvezelnetwerken. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten een onafhankelijke keuze te maken voor de juiste connectiviteit ten behoeve van uw bedrijfsnetwerk op maat.